Als je ‘s morgens je ogen opendoet, stroomt hij naar binnen.... De werkelijkheid, we ruiken, voelen, horen, zien en proeven ‘m. Maar bestaat hij eigenlijk wel? Wat is écht en wat beelden we ons in? Heeft onze kennis invloed op de werkelijkheid? Genees je als je denkt dat je een medicijn krijgt? Win je aan de roulettetafel als verliezen niet in je woordenboek staat?

Het experimentator-effect voert ons langs de broze wanden van de realiteit die we normaal nooit zien, maar waar we iedere seconde van de dag mee te maken hebben. Natuurwetten, tijd, toeval en voorgevoel; als een chirurg legt de auteur de mechanismen achter onze werkelijkheid bloot. Wetenschapsfilosofie tot aan het gaatje, leerzaam, onthullend en inspirerend!


Grenswetenschap schreef: “Er is een oud Chinees spreekwoord dat zegt ‘het laatste dat een vis in de vijver ziet, is het water om hem heen’. HP Vrijdag verandert dit en brengt met zijn boek wat kleurstof in het water, opdat het voor iedereen te zien is. Het Experimentator Effect bevat humor, zelfrelativering en inzicht. Ondertussen slaat het een brug tussen verschillende werelden; hoofdzakelijk die tussen spiritueel en materieel. De schrijver verdient een serenade op de loftrompet. Wetenschappelijke pageturners, die zijn niet bepaald dik gezaaid.”

Scientias schreef: “Wat is de werkelijkheid? Het is een interessante kwestie, maar wel eentje die veelal wat abstract blijft. Maar niet in het boek van Vrijdag. Met behulp van wetenschappelijke onderzoeken en aansprekende voorbeelden brengt hij deze fascinerende gedachtegang tot leven. Wie gek is op harde wetenschap en niet terugdeinst voor wat wetenschapsfilosofie zou dit boek toch echt een kans moeten geven. Het kan uw kijk op de werkelijkheid voorgoed veranderen.”

Paravisie schreef: “HP Vrijdag heeft een meesterwerkje geschreven. Wat hij in zijn boek presenteert is wonderbaarlijk, hoe hij dat doet al evenzeer. ‘Wetenschaps-filosofie tot het gaatje’, zo omschrijft hij het zelf. Mij gaf het lezen in elk geval het gevoel in een achtbaan te zitten die niet alleen de aardse atmosfeer achter zich gelaten had, maar tevens het ons bekende universum. Een dolle rit.”

Spiritualia schreef: “In welke mate beïnvloedt de onderzoeker het onderzochte? Indien je ooit de film 'Further down the rabbit hole' hebt gezien, het vervolg op 'What the Bleep do we know!?', dan heb je reeds een idee verkregen van het zogenaamde 'Double-split experiment'. In dit boek wordt het niet enkel en alleen veel duidelijker omschreven, maar dient het ook als één van de meest belangrijke uitgangspunten. Dit werk is een aanrader. Hoe absurd het ook klinkt: het is dermate goed, dat ik je aanraad er twee van aan te schaffen.”

Schrijverspunt schreef: “Fantastisch. Dat is het enige woord waarmee ik ‘Het Experimentator-effect’ in een enkel woord kan vangen. Als je geïnteresseerd bent in zaken als ‘mind over matter’, deeltjes en golven, en de werking van je brein, dan zul je dit boek met veel plezier lezen.”

 


“Hoe absurd het ook klinkt: het is dermate goed, dat ik je aanraad er twee van aan te schaffen.”

(Spiritualia)


Dit boek kan uw

kijk op de werkelijkheid voorgoed veranderen.

(Scientias)


Een meesterwerk in zijn genre.

(Grenswetenschap)


Het experimentator-effect trekt alles in twijfel.

(Sarah Morton)


“Wat hij in zijn boek presenteert is wonderbaarlijk.

Een dolle rit.”

(Paravisie)


“Lezen! Dit boek

is geweldig.”

(Schrijverspunt)Het boek

303 pagina’s

ISBN 9789081878500

Uitgeverij Agnost

Auteur HP Vrijdag

Persbericht


Links:

Bestelpagina!

Psychose Anders

Astroblogs

P.E.A.R

Grenswetenschap

Dus!